Πολιτική

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα της χώρας για όλους τους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα της χώρας για όλους τους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα ατόμων που δεν εμπίπτουν στα παραπάνω, μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται απολύτως αναγκαία λόγω εργασίας ή υπάρχει οικογενειακοί λόγοι. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως: «Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορεί να προσέρχονται και να μπαίνουν στη συνέχεια σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες, ειδικά όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία».

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 387 και ο αριθμός των νεκρών στους πέντε. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα. Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments