Πολιτική

Πολιτικοί αρχηγοί κορωνοϊός: Συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις ο πρωθυπουργός

Πολιτικοί αρχηγοί κορωνοϊός: Συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις ο πρωθυπουργός
Πολιτικοί αρχηγοί κορωνοϊός: Μετά τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο ενημερώνοντας τους για τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

Πολιτικοί αρχηγοί κορωνοϊός: Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με όλες τις σκέψεις και αποφάσεις γύρω από το μείζον θέμα της αντιμετώπισης του ιού συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις τηλεδιασκέψεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά συνεχίζει τις επαφές του μέσω skype και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα έχει διαδικτυακό τετ α τετ με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελλόπουλο ενημερώνοντας τους ενδελεχώς για όλα τα μέτρα έχουν παρθεί ή αναμένεται να παρθούν από τη κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη 13.00 εν συνεχεία στη 13.30 με τον Κυριάκο Βελόπουλο πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Η επικοινωνία του με τον γραμματέα του Μέρα25 Γιάννη Βαρουφάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί.

Στήριξη για κάθε μέτρο που αφορά την αντιμετώπιση το κορωνοϊού αλλά και πιέσεις για αποφάσεις που θα σχετίζονται με την λειτουργία των Ναών ανεξαρτήτως από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Αυτό εισέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και την Χαριλάου Τρικούπη, ο πρωθυπουργός θέλησε συνολικά να κρατήσει «κλειστά τα χαρτιά του» σχετικά με τις κυβερνητικές προβλέψεις για το εύρος της παρούσας κρίσης. Τόσο στο επίπεδο της δημόσιας υγείας όσο και της οικονομίας.

Για τα θέματα της δημόσιας υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων, ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέρα με την ημέρα την κατάσταση και αναλόγως θα λαμβάνει τις αποφάσεις της. Πάντως παρά το ότι τόσο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα όσο και της Φώφης Γεννηματά ξεκαθαρίστηκε ότι θα υπάρξει στήριξη σε όλα τα αναγκαία μέτρα, ο πρωθυπουργός δεν έδειξε διάθεση να «ανοιχτεί» στο ποια μπορεί να είναι αυτά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πάντως δεν «έθεσε στο τραπέζι» θέμα απαγορεύσεων μετακίνησης η περιορισμού της κυκλοφορίας σε ατομικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός πάντως υπήρξε δέκτης παραινέσεων τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Φώφη Γεννηματά για την ανάγκη να ληφθούν μονομερή μέτρα από την πλευρά της πολιτείας για το θέμα της λειτουργίας των ιερών ναών. Χωρίς όμως να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για το πώς προτίθεται να χειριστεί η κυβέρνηση το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως οι πιέσεις της αντιπολίτευσης φαίνεται να έπαιξαν τον ρόλο τους, στην απόφαση που έλαβε αργά χθες βράδυ ώστε να υπάρξει σαφής απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των ιερών ναών τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικά πάντως στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συζήτηση εστιάστηκε λίγο παραπάνω στα ζητήματα της οικονομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις για τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχει η χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στην δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας «του πρότεινα να διεκδικήσει τη μείωση των στόχων από εφέτος κατά 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή για 3 περίπου δις και ταυτόχρονα να ζητήσει, δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2 δις, να μη συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους. Δηλαδή, συνολικά, τουλάχιστον 5 δισ. να χρηματοδοτήσουν την αντιμετώπιση της κρίσης. Ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης ληφθεί στο Γιούρογκρουπ, του ζήτησα να μη διστάσει να αξιοποιήσει μέρος από το απόθεμα των 35 δισ. για τις ανάγκες που θα προκύψουν». Από την πλευρά του πρωθυπουργού φέρεται ότι εκδηλώθηκε αισιοδοξία στην βάση του ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας είναι πλέον περιορισμένες και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Γεγονός που από την Κουμουνδούρου αποτιμάται ως έμμεση παραδοχή της πορείας της οικονομίας της χώρας που οδήγησε την έξοδο από τα μνημόνια. Επίσης από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έγινε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων, ζήτημα στο οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments