Ελλάδα

Cocooning Μητσοτάκης: Αυτή είναι η σημασία της λέξης που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του

Cocooning Μητσοτάκης: Αυτή είναι η σημασία της λέξης που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του
Cocooning Μητσοτάκης: Κοκούνιγκ είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και το google πήρε "φωτιά". Τι σημαίνει ο όρος.

Cocooning Μητσοτάκης: Στο χθεσινό του διάγγελμα  για τις εξελίξεις του κορωνοιού στη χώρα μας ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να κρατήσει τους πολίτες στα σπίτια τους και ιδιαιτέρως του νέους ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να περιοριστεί έτσι και η διασπορά του ιού χρησιμοποίησε έναν δημοφιλή όρο του οποίου η σημασία αποδίδεται στην χαλάρωση στο σπίτι, το  λεγόμενο “χουχούλιασμα”.

“Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους” ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι σημαίνει όμως ο όρος “cocooning”

Ο όρος “cocooning” δημιουργήθηκε από την σύμβουλο marketing Faith Popcorn και αποδίδει την κατάσταση που κάποιος μένει στο σπίτι του, απομονώνεται από έναν αντιληπτό κίνδυνο.Η Faith Popcorn, το 1990 τη συνδύασε με την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από την παραμονή στο σπίτι.

Στο βιβλίο της “The Popcorn Report”: Το μέλλον της εταιρείας σας, του κόσμου σας, της ζωής σας, χρησιμοποιήθηκε ο όρος

 Ο όρος μεταφραζόταν όταν κάποιος μένει στην ιδιωτικότητα του σπιτιού του, το θωρακισμένο, στο οποίο δημιουργείται φράγμα για να προστατευθεί από εξωτερικές απειλές και το περιπλανώμενο, στο οποίο κάποιος ταξιδεύει με ένα τεχνολογικό φράγμα που χρησιμεύει για την απομόνωση από το περιβάλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments