Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Δραματικό διάγγελμα από την καγκελάριο

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Δραματικό διάγγελμα από την καγκελάριο
Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Ως την μεγαλύτερη πρόκληση από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό η Άνγκελα Μέρκελ σε διάγγελμά της προς τον γερμανικό λαό.

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Σε έκτακτο διάγγελμα, το πρώτο της στα 14 χρόνια που είναι στην εξουσία, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για να ενημερώσει τους πολίτες της σχετικά με τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβασή της ανοιχτή» διεμήνυσε η καγκελάριος.

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου” τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

“Για τη δε οικονομία η κατάσταση είναι ήδη αρκετά δύσκολη, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις και προπαντός για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας». Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η προμήθεια του πληθυσμού με τρόφιμα είναι ανά πάσα στιγμή εξασφαλισμένη και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κάνουν «στοκ» οι καταναλωτές.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. Μέρκελ δικαιολόγησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως ο περιορισμός της ελευθερίας των ατόμων να ταξιδεύουν και να μετακινούνται, το κλείσιμο της μεγάλης πλειοψηφίας των καταστημάτων, των χώρων διασκέδασης, σχολείων, παιδικών σταθμών κ.ου.κ. ως «απόλυτα αναγκαία» προκειμένου «να σωθούν ζωές».

“Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη”:

«Ο καθένας από εμάς είναι αναγκαίος» τονίζει η καγκελάριος για να επισημάνει την αναγκαιότητα τήρησης ορισμένων συμπεριφορών: να τηρεί απόσταση ο ένας από τον άλλο, όχι χειραψίες, συχνά πλύσιμο των χεριών και «καθόλου επαφή με τους ηλικιωμένους επειδή είναι οι πιο ευάλωτοι». Όπως δήλωσε, «προς το παρόν μόνο η απόσταση συνιστά έκφραση στοργής».

Για όσο διάστημα δεν διατίθεται εμβόλιο και επικρατεί ο κίνδυνος της μόλυνσης από τον κορωνοϊό η συναναστροφή με άλλους θα πρέπει να γίνεται διαφορετικά –μέσω τηλεφώνου, με skype, με μέιλ ή ακόμη και με επιστολές. Επίσης γείτονες θα μπορούσαν αναλάβουν τα ψώνια για ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν θα πρέπει να βγαίνουν άλλο από τα σπίτια τους.

Τέλος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία θα ξεπεράσει αυτή την κρίση, η καγκελάριος Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι το πόσα θύματα θα υπάρξουν θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα και την πειθαρχεία, που θα επιδείξει ο καθένας στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments