Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Θετικός στον ιό Έλληνας της Κωνσταντινούπολης

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Θετικός στον ιό Έλληνας της Κωνσταντινούπολης
Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Ένας Έλληνας, που ζει στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται ανάμεσα στα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην Τουρκία.

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας Έλληνας, ο οποίος ζει στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο ίδιος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα του Covid-2019.

H διάγνωση έγινε τη Δευτέρα και έκτοτε παραμένει στην οικία του, στην Πόλη.

Όπως κατήγγειλε δε, το νοσοκομείο ουδέποτε του απέστειλε γραπτώς τα αποτελέσματα, παρά μόνο τον ενημέρωσαν προφορικώς μέσω τηλεφώνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε έκκληση σ’ όλους να σεβαστούν τα προσωρινά έκτακτα μέτρα και να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-2019 στη γειτονική χώρα ανέρχεται σχεδόν σε 100, ενώ ένας ασθενής έχει ήδη χάσει τη ζωή του.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον ιό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότσα, επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47. Ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση ο αριθμός αυτός έχει ανεβεί στους 98, με τη χώρα να μετρά και έναν νεκρό. 

Επίσης, το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments