Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εχθρός της ανθρωπότητας ο νέος κορωνοϊός

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εχθρός της ανθρωπότητας ο νέος κορωνοϊός
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως έχει σκοτώσει ο ιός από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε σήμερα τον νέο κορωνοϊό “εχθρό της ανθρωπότητας”, καθώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

“Ο κορωνοϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης μέσω Διαδικτύου.

Την ίδια ώρα, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) διατυπώνει τις σοβαρές ανησυχίες του σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία ο ιός.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να πυροδοτήσει μία παγκόσμια οικονομική κρίση και να καταστρέψει έως και 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο εάν οι κυβερνήσεις δεν ενεργήσουν τάχιστα για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις συνέπειες της νόσου, προειδοποιεί σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

«Μολαταύτα, εάν δούμε μία διεθνώς συντονισμένη απάντηση με μέτρα, όπως συνέβη και στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008/9, τότε ο αντίκτυπος στην παγκόσμια ανεργία θα είναι σημαντικά μικρότερος», επισημαίνει ο ILO.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments