Ελλάδα

Κορωνοϊός συμβουλές: Βίντεο στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής

Κορωνοϊός συμβουλές: Βίντεο στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής
Κορωνοϊός συμβουλές: Τρία βίντεο για άτομα τα οποία έχουν προβλήματα ακοής φτιάχτηκαν προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες ενημέρωση για τον φονικό ιό.

Κορωνοϊός συμβουλές: Τα συγκεκριμένα βίντεο για τον κορωνοϊό που δημιούργησε προς προβολή η κυβέρνηση είναι στη νοηματική γλώσσα στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών και της τήρησης μέτρων προφύλαξης από την επιδημία. Το πρώτο βίντεο είναι με τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο, με διερμηνεία στη νοηματική για την καμπάνια «μένουμε σπίτι». Το δεύτερο και το τρίτο περιλαμβάνουν οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες, για τις πρακτικές μόλις εμφανιστούν συμπτώματα και συμβουλές για τους τρόπους προφύλαξης.

Δείτε τα βίντεο παρακάτω:

Παράλληλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook, βίντεο με διερμηνεία στη νοηματική, με το οποίο ενημερώνονται συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής σχετικά με τις υπηρεσίες IRIS RELAY SERVICE του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αυτήν την υπηρεσία οι συμπολίτες μας με κώφωση από όλη την Ελλάδα μπορούν να κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή (IRIS) στο κινητό τους και με βιντεοκλήση να επικοινωνούν με την υπηρεσία που χρειάζονται, μέσω του διαδικτυακού διερμηνέα. Αυτή η δράση εντάσσεται στο οργανωμένο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου αναφορικά με την πρόσβαση σε εξατομικευμένη υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία.

IRIS RELAY SERVICE

Οι συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής, μπορούν να ενημερωθούν μέσω της υπηρεσίας τηλεδιερμηνείας IRIS RELAY SERVICE του Εθνικό Ίδρυμα Κωφών του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για ζητήματα που αφορούν τον κορονοϊό με στόχο την προφύλαξή και προστασία τους.

Gepostet von Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou am Donnerstag, 19. März 2020

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο εβδομάδες δημιουργήθηκε στο υπουργείο ομάδα εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση -για πρώτη φορά στη χώρα- προσωπικού βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments