Ελλάδα

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τα call centers μετά την αποκάλυψη του pagenews.gr

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τα call centers μετά την αποκάλυψη του pagenews.gr
Το θέμα του pagenews.gr με τους υπαλλήλους call center που στιβάζονται σε έναν μικρό χώρο μη τηρώντας τους κανόνες προστασίας για τον κορωνοϊό προκάλεσε αίσθηση.

Tην επιβολή μέτρων προφύλαξης και περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού σε εταιρείες call centers ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του pagenews για τον τρόπο που εξακολουθούν να λειτουργούν εταιρείες τέτοιου τύπου παρά την πανδημία. Μάλιστα παρουσιάσαμε φωτογραφίες ντοκουμέντο στις οποίες απαθανατίζονταν δεκάδες άτομα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Ειδικότερα, όπως μας κατήγγειλε υπάλληλος call center, περισσότερα από 1.000 άτομα εργάζονται στο κτίριο, χωρίς να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλον. «Το βασικό θέμα που συζητάμε είναι ο κορωνοϊός. Φοβόμαστε ότι θα νοσήσουμε, καθώς δουλεύουμε ο ένας σε απόσταση μισού μέτρου από τον άλλον.

Υπάρχουν συνάδελφοί μας που επέστρεψαν από το εξωτερικό, όπως τη Γαλλία και τη Ισραήλ όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα και ήρθαν κανονικά στη δουλειά, αντί να καθίσουν προληπτικά μερικές ημέρες στο σπίτι τους. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι φοβούνται να δουλέψουν υπό αυτές τις συνθήκες και βγαίνουν σε άδεια επικαλούμενοι κατ΄ οίκον περιορισμό» μας είχε αναφέρει υπάλληλος της εταιρείας.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ότι οι εταιρείες επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Ειδικά για τα call centers οι θέσεις εργασίας πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες call centers άρχισαν να στέλνουν υπαλλήλους στο σπίτι τους, όπου θα συνεχίσουν να εργάζονται από εκεί προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα γραφεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments