Ελλάδα

Θερινή ώρα 2020: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Θερινή ώρα 2020: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά
Θερινή ώρα 2020: Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η αλλαγή της ώρας θα αρχίσει στις 03:00 το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου.

Θερινή ώρα 2020: Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα και βάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η περίοδος της Θερινής Ώρας για το 2020 θα αρχίσει η ώρα 03:00 το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου.

Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 19 Ιουλίου 2019 (Ε.Ε Παρ. ΙΙΙ(Ι), Αρ.5171, Κ.Δ.Π 247/2019)

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Αν και πραγματοποιήθηκε τελικά η ιδέα του, τελικά δεν κατάφερε να την δει να πραγματοποιείται, γιατί πέθανε το 1915.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments