Οικονομία

Δώρο Πάσχα 2020 κορωνοϊός: Υπό εξέταση το σενάριο να ανασταλεί η καταβολή του

Δώρο Πάσχα 2020 κορωνοϊός: Υπό εξέταση το σενάριο να ανασταλεί η καταβολή του
Δώρο Πάσχα 2020 κορωνοϊός: Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς και στο σενάριο περί αναστολής του δώρου Πάσχα.

Δώρο Πάσχα 2020 κορωνοϊός: Το ενδεχόμενο να ανασταλεί η καταβολή του δώρου Πάσχα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιπλέον τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών, ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών τους υποχρεώσεων. Τέλος τόνισε το γεγονός ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην αγορά κρατικών και εταιρικών τίτλων το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments