Ελλάδα

Έβρος μετανάστες: Η Τουρκία τους απομακρύνει με λεωφορεία από τα σύνορα

Έβρος μετανάστες: Η Τουρκία τους απομακρύνει με λεωφορεία από τα σύνορα
Έβρος μετανάστες: Η μεταφορά μεταναστών ενδεχομένως να σχετίζεται με τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έβρος μετανάστες: Από νωρίς σήμερα το πρωί Παρασκευή 20 Μαρτίου, στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν φτάσει περισσότερα από είκοσι λεωφορεία με σκοπό την επιβίβαση μεταναστών και τη μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το protothema.gr τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές και εκτιμάται ότι πιθανόν να συνδέεται με τις εξελίξεις που υπάρχουν και τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι μετανάστες τοποθετούνται στα λεωφορεία με την ύπαρξη μίας κοινής σειράς καθισμάτων ανάμεσά τους  για μην έρχεται σε άμεση επαφή ο ένας από τον άλλον

Σημειώνεται ότι από χθες το βράδυ παρατηρήθηκε μειωμένη συγκέντρωση μεταναστών στα συρματοπλέγματα που χωρίζουν την ελληνική με την τουρκική πλευρά των συνόρων ενώ μειωμένης έντασης ήταν και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές αρχές και η Frontex για να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και η Frontex για να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην τουρκική πλευρά των συνόρων και εάν όντως οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να απομακρύνουν το σύνολο των παράνομων μεταναστών από την περιοχή, μεταφέροντας τους στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments