Οικονομία

Κορωνοϊός οικονομία: Σήμερα η τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων

Κορωνοϊός οικονομία: Σήμερα η τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων
Κορωνοϊός οικονομία: Τα επικείμενα μέτρα θα αφορούν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός οικονομία: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της τρίτης δέσμης των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα στις 10.30, από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα οικονομικά μέτρα αφορούσαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα όσα συζητήθηκα στο Eurogroup προ ολίγων ημερών. Μία από τις βασικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση ήταν το πάγωμα της επίτευξης στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% για τη φετινή χρονιά, με τους θεσμούς να κάνουν δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης εν μέσω του μεταναστευτικού και της επέλασης του ιού που πλήττουν τη χώρα.

Στο επίκεντρο των μέτρων που ανακοινώνονται άμεσα, βρίσκεται η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει αναγκαστικά λόγω του ιού ή/και έχουν υποστεί απώλειες τζίρου, καθώς και ο προσδιορισμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους που απασχολούνταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με εντολή του Κράτους για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments