Ελλάδα

Αυτό το γράφημα πρέπει να το δούνε όλοι – Με αυτό το ρυθμό μολύνονται οι πολίτες

Αυτό το γράφημα πρέπει να το δούνε όλοι – Με αυτό το ρυθμό μολύνονται οι πολίτες
Ένα γράφημα που δείχνει πως μολύνονται οι πολίτες και πόσο σημαντικό είναι να μένουμε σπίτι μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και περίπου μια εβδομάδα σε καραντίνα. Το να μείνουμε στο σπίτι είναι σημαντικό για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο γνωστός καθηγητής και πρώην υπουργός,Ηλίας Μόσιαλος ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook. Σε αυτή υπάρχει ένα ένα γράφημα που δείχνει πως μπορούν να μολυνθούν οι πολίτες.

Στο γράφημα αυτό με τίτλο: «Η δύναμη της κοινωνιής αποστασιοποίησης και η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας φαίνονται τα εξής: Στην πρώτη στήλη ένας ασθενής ή φορέας μπορεί να μολύνει σε 5 ημέρες 2,5 άτομα και σε 30 ημέρες η διασπορά να φτάσει τους 406 συμπολίτες μας.

Στη δεύτερη στήλη, με μείωση των επαφών κατά 50%, η μόλυνση μπορεί να φτάσει σε 1,5 άτομο και σε 30 ημέρες να νοσήσουν μόλις 15 συμπολίτες μας.  Στην τρίτη στήλη του γραφήματος με μείωση των επαφών κατά 75% μπορεί να μολυνθεί μόλις 0,6 άτομα και η διασπορά σε ένα μήνα να είναι μόνο σε 2.5 συμπολίτες μας.

Από αυτά που φαίνονται στο γράφημα μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο σημαντική είναι η τίρηση της καραντίνας. Όσο περισσότερο μένουμε στο σπίτι τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να μολυνθούμε. Αυτό θα κάνει τον ιό να σταματήσει να εξαπλώνεται με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Δείτε το σχετικό γράφημα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments