Ελλάδα

Frontex – Έβρος: Παραδόθηκε εξοπλισμός στους φύλακες του Έβρου

Frontex – Έβρος: Παραδόθηκε εξοπλισμός στους φύλακες του Έβρου
Frontex - Έβρος: Πρόκειται για κράνη προστασίας που παραδόθηκαν σε άνδρες και γυναίκες.
Frontex - Έβρος: Πρόκειται για κράνη προστασίας που παραδόθηκαν σε άνδρες και γυναίκες.

Frontex – Έβρος:  Κράνη προστασίας απέστειλε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για να καλύψει τις ανάγκες των ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στον Έβρο και προστατεύουν τα σύνορα. Γιατί μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να θερίζει τον πλανήτη, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, από τους χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα για να βρεθούν στην Ευρώπη. Εκτός από τις ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Έτσι όπως ανακοίνωσε ο Frontex ο εξοπλισμός που έστειλε χρησιμοποιείται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Frontex εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο με ισχυρή παρουσία στη ΕΕ. Σήμερα ο Οργανισμός έχει τοποθετήσει κάπου 1500 μέλη του προσωπικού στα θαλάσσια, χερσαία και εναέρια σύνορα της ΕΕ βοηθώντας τα Κράτη Μέλη της ΕΕ σε δράσεις όπως η επιτήρηση των συνόρων, η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι έλεγχοι ασφάλειας.

Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συνδράμει τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ.  Το 2016, ο Οργανισμός επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, με διευρυμένο ρόλο που περιελάμβανε, πέραν του ελέγχου της μετανάστευσης, τη διαχείριση των συνόρων και αυξημένες αρμοδιότητες στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments