Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα σήμερα – 530 συνολικά – 13 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα σήμερα – 530 συνολικά – 13 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 13 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 530.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Για άλλη μια ημέρα στις 6 το απόγευμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε τη σχετική ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35 και ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 530. Επίσης έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 13 συμπολίτες μας, 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι τώρα  8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί και 100 ασθενείς νοσηλεύονται. Από αυτούς 18 διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, 54% άνδρες, 47% μεγάλης ηλικίας. Στα θετικά της ημέρας, όπως ο κύριος Τσιόδρας τόνισε, ότι 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέχεια ανέφερε: “Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες. Το ίδιο λέμε και για την γρίπη, μόνο που για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία. Κανείς δεν έχει ακόμη ανοσία, η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι γιαγιάδες και παππούδες μας, μανάδες και πατεράδες μας. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς”.

Λίγο αργότερα μίλησε για τους καπνιστές. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους. «Ακόμη και οι υγιείς καπνιστές έχουν αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται». Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του κάλεσε τους πολίτες μη συρρέουν οι πολίτες στις νοσοκομειακές δομές.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ανάφερε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε κερδίσει χρόνο. “Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είμαστε ακόμη στην αρχή άλλα έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο. Είναι άδικο για όλους αυτούς που μένουν σπίτι, κάποιοι άλλοι να χαλούν την εικόνα. Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους νεκρούς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments