Ελλάδα

Κορωνοϊός Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Τέλεσε κανονικά τη λειτουργία και συνελήφθη

Κορωνοϊός Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Τέλεσε κανονικά τη λειτουργία και συνελήφθη
Κορωνοϊός Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Ο Μητροπολίτης της περιοχής τέλεσε κανονικά τη λειτουργία με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Κορωνοϊός Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Για μεγάλο διάστημα έγινε μεγάλη κουβέντα στην Ελλάδα για το αν πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οι Εκκλησίες κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού. Τελικά αποφασίστηκε οι ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική προσευχή των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λειτουργία είναι παράνομη.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ  άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί. Όταν κλήθηκε να απολογηθεί, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Φυσικά αυτή η επιλογή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς πως το θέμα του κλεισίματος ή όχι των Εκκλησιών “δίχασε” την κοινωνία.

Ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, μίλησε στο protothema.gr και επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ’ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments