Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΝΠ: Δείτε το κείμενο

Απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΝΠ: Δείτε το κείμενο
Απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΝΠ: Έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί εφόσον και όταν το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΝΠ: Ήδη από την Παρασκευή έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ που καταστεί νόμο του κράτους την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Έτσι με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, το άρθρο 68 παράγραφος 3 αναφέρει τη νομική υπόσταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας  Απαγόρευση κυκλοφορίας όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ ως εξής:  «Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι δυνατόν να επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμοί ή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω ή εν μέρει στην Επικράτεια. Από τα μέτρα του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Τα μέτρα του πρώτου εδαφίου της παρούσας επιβάλλονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή της παρούσας. Παράβαση της παρούσας επισύρει τις κυρώσεις της παρ. 2 του εξηκοστού ένατου άρθρου.»

Οι λεπτομέρειες της απαγόρευσης θα οριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας. Ενδέχεται να εμπλακεί και του Υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε εδώ όλο το ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments