Ελλάδα

Σεισμός στο Γύθειο: 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα

Σεισμός στο Γύθειο: 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα
Σεισμός στο Γύθειο: Συγκεκριμένα το επίκεντρο εντοπίζεται 40 χιλιόμετρα νότια του Γυθείου και στην ευρύτερη περιοχή του Γερολιμένα.

Σεισμός στο Γύθειο: Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.43 τα ξημερώματα νότια του Γυθείου. Συγκεκριμένα το επίκεντρο εντοπίζεται 40 χιλιόμετρα νότια του Γυθείου και στην ευρύτερη περιοχή του Γερολιμένα και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό με ισχύ 4,3 Ρίχτερ και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τον δίνει με ισχύ 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός και στην Πάργα

Υπενθυμίζεται πως και στην Πάργα σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Ηπείρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και στην Πάτρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και 7 χιλιόμετρα βόρεια από το Καναλάκι, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση και βέβαια στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στην Ηγουμενίτσα. Η Πυροσβεστική έστειλε οχήματα στις περιοχές που κτύπησε ο σεισμός, προκειμένου να διενεργήσουν έναν πρώτο έλεγχο για τυχόν ζημιές, ή για τυχόν παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Διακοπή ρεύματος και ζημιές στην περιοχή

Σύμφωνα με το epiruspost.gr στην περιοχή του Καναλακίου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακατοίκητα σπίτια στο Καναλάκι κατέρρευσαν, ενώ άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στο χωριό Γλυκή. Βράχια έχουν πέσει στον δρόμο, κοντά στην Καστροσυκιά, αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα και το ΑΠΕ, η τροφοδοσία του ρεύματος αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments