Διεθνή

Κορονοϊός Σέρτζιο Ματαρέλα: Ελπίζω οι υπόλοιπες χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας

Κορονοϊός Σέρτζιο Ματαρέλα: Ελπίζω οι υπόλοιπες χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας
Κορονοϊός Σέρτζιο Ματαρέλα: Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης, αναφέρει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κορονοϊός Σέρτζιο Ματαρέλα: «Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας», έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

 Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί στη χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο είναι 793, ενώ συνολικά ο αριθμός αγγίζει τους 5.000, ενώ σοκ προκαλεί η είδηση πως μία 49χρονη νοσοκόμα αυτοκτόνησε λίγο πριν ακούσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει για τον κορονοιό. Η 49χρονη νοσοκόμα βρέθηκε από έναν ψαρά στον ποταμό Piave, στο Cortellazzo, στις 18 Μαρτίου. Η σωρός της ανασύρθηκε από την Ακτοφυλακή. Όταν αναγνωρίσθηκε το πτώμα της κανείς από τους συναδέλφους της δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όπως λένε, ήταν αφοσιωμένη στη δουλειά της και κανείς τους δεν περίμενε κάποιος συνάδελφος να καταρρεύσει χωρίς επιστροφή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments