Οικονομία

Nanou Donuts: Αυθεντικά, απολαυστικά, απλά τα καλύτερα

Nanou Donuts: Αυθεντικά, απολαυστικά, απλά τα καλύτερα
Nanou Donuts: Τα Nanou Donuts είναι τα αυθεντικά με μοναδικές συνταγές από την Αμερική. Μετά από 41 χρόνια περίπου έχουν ανακαλύψει τα μυστικά της γεύσης και όσοι μικροί και μεγάλοι τα δοκιμάζουν δεν μπορούν να τα αποχωριστούν.

Nanou Donuts: Όλα ξεκίνησαν πριν 42 χρόνια, όταν ως φοιτητής ακόμη στη σχολή χημικών τροφίμων των ΚΑΤΕΕ ο Γιάννης Νανούρης, συνεργάστηκε με έναν θείο του από την Αμερική που ερχόμενος στην Ελλάδα έφερε τη μόδα των ντόνατς ανοίγοντας τα Jux Donuts. Από το 1981 ο Νανούρης άνοιξε δικό του εργαστήριο δραστηριοποιούμενος στη χονδρική αγορά, μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι που λόγω κρίσης φίλοι και γνωστοί τον έπεισαν να ανοιχτεί στη λιανική δίνοντάς τους τα πρώτα καταστήματα.

Ο ίδιος στο εταιρικό προφίλ αναφέρει: “Tο 1977, σαν σπουδαστής της Σχολής Χημικών Τροφίμων των ΚΑΤΕΕ Αθήνας, μου ζητήθηκε από ένα θείο που ζούσε στην Αμερική και έβγαζε ντόνατς, να του στείλω προδιαγραφές και δείγματα πρώτων υλών των Ελληνικών προϊόντων (αλεύρι, μαργαρίνη …) για να φτιαχτούν στην Αμερική συνταγές ντόνατς, προσαρμοσμένες στα Ελληνικά δεδομένα.

Έτσι τον επόμενο χρόνο, ο θείος έφερε στην Ελλάδα τα Jax donuts, τα πρώτα ντόνατς στην Ελλάδα. Από το 1979 ασχολούμαι λοιπόν κι εγώ με τα ντόνατς. Έχω σαν αρχή μου «ο,τι βάλεις, θα βγάλεις». Βγάζω το καλύτερο σε ποιότητα ντόνατς της αγοράς, γιατί χρησιμοποιώ τις καλύτερες πρώτες ύλες επί 33 ολόκληρα χρόνια”.

Σήμερα τα καταστήματα Nanoudonuts είναι 98 στην Αττική, 27 στην υπόλοιπη Ελλάδα, και δυο στην Κύπρο. Ξεκίνησαν στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012 και μέσα σε λίγους μήνες έγιναν η τρέλα της πόλης, με τις χαρακτηριστικές μεγάλες ουρές επειδή ανοίγουν μόνο δυόμιση ώρες κάθε βράδυ. Σήμερα οι ουρές έχουν κοπάσει και τα καταστήματα εμπλουτίζουν τη γκάμα των προϊόντων τους.

Τα Nanou Donuts δημιουργούνται με τις αυθεντικές συνταγές, είναι χειροποίητα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Είναι ελληνικό προϊόν με τις πιο σημαντικές πιστοποιήσεις. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά. Όπως εξάλλου ο δημιουργός των Nanou Donuts κ. Γιάννης Νανούρης τονίζει: «ό,τι βάζεις, βγάζεις». Γι’ αυτό τα Nanou Donuts διατηρούνται φρέσκα ως το τελευταίο.

Η εταιρία έχει καθιερώσει ως αρχή της την επίτευξη και διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας τις αρχές του HACCP EN ISO 22000:2005. Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι μια προληπτική μέθοδος που σκοπό έχει την εξασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων που παράγει μια επιχείρηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης.

Για την εκπλήρωση των απαιτήσεων αυτών έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται κατάλληλες διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι μόνο τα αποδεκτά προϊόντα από άποψη ποιότητας και ασφάλειας, που πληρούν τις απαιτήσεις της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, διατίθενται στην αγορά. Η Διοίκηση της Εταιρίας έχει ορίσει τους σκοπούς και τους στόχους της και δεσμεύεται για την ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

Αυτές τις ημέρες τα καταστήματα Nanou παραμένουν ανοιχτά, ενώ στη σελίδα της η εταιρεία στο facebook ανήρτησε μια φωτογραφία με συμβουλές και το παρακάτω μήνυμα: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτές τις ημέρες να δείχνουμε όλοι επαυξημένη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. προστατεύοντας έτσι τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Τα Nanou Donuts λαμβάνουν καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες προφύλαξης, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments