Άποψη

Λύση τώρα!

Λύση τώρα!
Ο Γιάννης Αντύπας σχολιάζει στο νέο του blog στο pagenews με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού αλλά και το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού παίρνοντας θέση για τα όσα μπορεί να ακολουθήσουν.

Για την εξέλιξη της κρίσης του κορωνοϊού προβλέψεις δε μπορεί να γίνουν. Όμως, μπορούμε με ασφάλεια να προβλέψουμε πως αν τη βγάλουμε καθαρή, το καλοκαίρι θα βρούμε μπροστά μας το μεταναστευτικό. Και με πρωτοφανείς όρους. Ο Ερντογάν, πληγωμένος από την ήττα στον Έβρο και το στραπάτσο που έχει φάει η τουρκική οικονομία, είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να πνίξει τα νησιά με βάρκες γεμάτες παράνομους μετανάστες. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Οι Ευρωπαίοι αξιωματικοί, που είναι στον Έβρο, φαντάζομαι θα έχουν ενημερώσει τις Βρυξέλλες και τις χώρες τους για τα επικίνδυνα παιχνίδια της τουρκικής πλευράς.

Το θέμα μπορεί να το αντιμετωπίσει μονάχα η Ευρώπη. Γιατί έχει τα μέσα και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να προχωρήσει σε πραγματική λύση.

Η Ελλάδα μόνη της απλά θα γίνει μέρος του προβλήματος. Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει την διαχρονική αντιπαλότητα Ελλάδας – Τουρκίας σε αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να ρίξει στο «τραπέζι» και το «χαρτί» της έντασης. Στήνοντας επεισόδια, κάτι που έχει αποδείξει πως ξέρει πάρα πολύ καλά να κάνει. Η Ευρώπη θα πρέπει να λύσει το μεταναστευτικό τώρα. Η κρίση του κορωνοϊού δε μπορεί να είναι άλλοθι για να μην κάνουν κάποιοι τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να αξιοποιούν ορισμένοι την απειλή του ιού για να ζητούν να μεταφερθούν άμεσα οι παράνομοι μετανάστες στην ενδοχώρα!

Αυτά είναι παιχνίδια όχι στην πλάτη της Ελλάδας, αλλά στην πλάτη της Ευρώπης και των μεταναστών. Όταν ξέρεις ότι η ανάμιξη δύο υγρών είναι εκρηκτική τα απομακρύνεις, δεν παίζεις με αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Οι Βρυξέλλες οφείλουν να αντιληφθούν πως η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση στην οποία έπαιξαν ρόλο και οι δικές τους λάθος εκτιμήσεις.

Τα λάθος… φάρμακα! Έχουν ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να μην του προσθέσουν κι άλλο πρόβλημα.

Έχουν ευθύνη απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες και τους μετανάστες να δώσουν μία οριστική και σοβαρή λύση στο θέμα: η Ευρώπη είναι ανοιχτή σε όσους έρχονται νόμιμα, οι υπόλοιποι θα επιστρέφουν στις εστίες τους. Αυτό είναι δίκαιο και για τους πολίτες των τρίτων χωρών, που αρνούνται να εμπλακούν στα γρανάζια των δουλεμπόρων ή στα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια κυβερνήσεων και σκοτεινών ΜΚΟ. Αντιμετωπίζει ένα πραγματικό ζήτημα πριν γίνει πρόβλημα και πριν μπει στην πολιτική διαπραγμάτευση από κάθε είδους ενδιάμεσο.

Και το κυριότερο επιβεβαιώνει τον ρόλο της Ευρώπης ως παγκόσμιας δύναμης προόδου. Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να παρακολουθεί άπραγη τον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας ακόμη και για τον κορωνοϊό. Είναι αδιανόητο να επιτρέπει στον Ερντογάν να κρατά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του με τους αρρώστους και τα θύματα του κορωνοϊού κάτω από το χαλί. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε και η Ευρώπη για την οποία ο ελληνικός λαός έχει κάνει τόσες πολλές θυσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments