Ελλάδα

Αν παραγγέλνεις delivery για φαγητό πρέπει να το δεις – Τι μπορεί να συμβεί με τον κορωνοϊό

Αν παραγγέλνεις delivery για φαγητό πρέπει να το δεις – Τι μπορεί να συμβεί με τον κορωνοϊό
Εν μέσω του κορωνοϊού και της καθολικής καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, καθώς και του καταιγισμού ειδήσεων που ακούμε καθημερινά σχετικά με τις τροφές, μας γεννάτε η απορία κατά πόσο είναι τελικά ασφαλής η λύση του ντελίβερι.

Η καραντίνα, η αναγκαστική δηλαδή παραμονή στο σπίτι, μας έχει στερήσει αρκετά πράγματα από την καθημερινότητά μας, ενώ ο καθημερινός βομβαρδισμός ειδήσεων μας γεννά όλο και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχτούμε από τον ιό. Ένα από αυτά τα ερωτήματα λοιπόν είναι και το κατά πόσο είναι ασφαλής λύση το ντελίβερι.

Πόσο ασφαλής είναι αυτή η εύκολη λύση;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόδειξη ή αναφορά ότι ο κορωνoϊός μεταδίδεται μέσω της τροφής. Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός από το έτοιμο φαγητό ή τη συσκευασία του είναι πολύ μικρή, σύμφωνα με τον Benjamin Chapman, Αμερικανό καθηγητή και ειδικό σε θέματα ασφάλειας τροφίμων Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα.

Ωστόσο, όπως τονίζει το έτοιμο φαγητό ή η συσκευασία μπορεί να μεταφέρουν τον κορωνοϊό.

Παρ’όλα αυτά, η πιθανότητα μετάδοσης του στον άνθρωπο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η συσκευασία του φαγητού μπορεί να μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μόνο αν  ο διανομέας του φαγητού είναι φορέας του ιού, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε.

Όλα όσα πρέπει να κάνετε εάν παραγγείλετε ντελίβερι

  • Κατά την παραγγελία, ζητήστε η παράδοση να γίνει ανέπαφα. Ο διανομέας μπορεί να αφήσει το έτοιμο φαγητό στην πόρτα σας, ώστε να μην έρθετε σε επαφή μαζί του.
  • φορέστε γάντια για να παραλάβετε τη συσκευασία με το έτοιμο φαγητό, το οποίο καλό είναι στη συνέχεια να σερβίρετε σε πιάτο.
  • αποφύγετε να πληρώσετε με μετρητά. Προτιμήστε να προπληρώσετε για την παραγγελία μέσω κάρτας.

Ακόμη και αν καταναλώσετε τροφή που είναι φορέας του ιού, δεν υπάρχουν αρκετοί υποδοχείς στο πεπτικό σύστημα ώστε ο κοροναϊός να παραμείνει στον οργανισμό. Είναι λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσετε κορωνοϊό από την τροφή, ακόμη κι αν το φαγητό είναι φορέας του ιού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments