Ελλάδα

Αυτά είναι τα δυο λάθη με την απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι συμβαίνει

Αυτά είναι τα δυο λάθη με την απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι συμβαίνει
Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Υπάρχουν όμως δυο λάθη που θα πρέπει η κυβέρνηση να εξετάσει.

Μπήκε στη ζωή του νεοέλληνα και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ένα μέτρο αχρείαστο για εκείνους που δέκα ημέρες τώρα τηρούν με ευλάβεια τα ήδη μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία από την εξάπλωση του φονικού ιού και μένουν σπίτι, αλλά χρήσιμο και άμεσα εφαρμόσιμο, όπως και έγινε για όλους εκείνους που αδιαφόρησαν επιδεικτικά μπροστά στο θανατηφόρο κορωνοϊό και είτε έβγαιναν για βόλτα είτε συνωστίζονταν στα διόδια με τα οχήματά τους φεύγοντας από την πόλη για το χωριό τους, λες και είναι διακοπές δεκαπενταύγουστου. Ή έτρεχαν στις εκκλησίες για τη Θεία Λειτουργία για να δείξουν σε όλους ότι αυτοί είναι πιο “Χριστιανοί” απ’ολους εκείνους που απλά μένουν στο σπίτι τους.

Παρατηρώντας λοιπόν το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και τις 6 Απριλίου – και βλέπουμε είπε συγκεκριμένα  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς– διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυο λάθη που η κυβέρνηση  αν δεν τα εξετάσει άμεσα θα τα βρει μπροστά της. Το πρώτο έχει να κάνει με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Μπορεί οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους να μην επιβάλλουν το πρόστιμο των 150 ευρώ και να αρκούνται σε συστάσεις σε όλους εκείνους που δεν φέρουν το απαραίτητο έντυπο που απαιτείται για την κυκλοφορία κάποιου, αλλά από την Τρίτη όπως λένε τα πρόστιμα θα κόβονται κανονικά. Και που είναι τώρα το λάθος. Το λάθος είναι στο ποσό του προστίμου.

Και τι εννοούμε με αυτό. Εκείνος που τόσες ημέρες αδιαφορούσε για τα μέτρα της κυβέρνησης και έβγαινε έξω είναι ο ίδιος που έχει πάει στο χωριό του μεταφέροντας ίσως και τον κορωνοϊό, όπως εμφανίστηκαν άλλωστε κρούσματα σε περιοχές που μέχρι πριν από λίγα 24ωρα δεν υπήρχε όπως για παράδειγμα στα Τρίκαλα. Το πρόστιμο λοιπόν θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερο από 150 ευρώ ίσως και να είναι και τετραψήφιο έτσι ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρισκόμαστε σε διακοπές αλλά σε “πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό” όπως έχει τονίσει πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα διαγγέλματά του.

Και καλό θα είναι τα χρήματα από τα προστίματα να πάνε κάπου που να πιάσει τόπο, σε όλους εκείνους πυ εργάζονται υπερωρίες και ξεπερνούν τα όρια και τις αντοχές τους σε αυτή τη μάχη. Το δεύτερο λάθος που θα πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση στο μέτρο της απαγόρευσης είναι ο συνολικός αριθμός των εξόδων που μπορεί να έχει ο καθένας μέσα στην ημέρα.

Ίσως να πρέπει να μπει ένα πλαφόν στις μετακινήσεις. Άλλωστε πόσες φορές να πάει κανείς σε μια ημέρα στο σούπερ μάρκετ ή πόσες φορές να βγάλει το σκύλο βόλτα ή πόσες φορές να βγει για να αθληθεί? Είναι αλήθεια πως το νέο αυτό μέτρο ήρθε στη ζωή μας και σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις ήρθε για να μείνει τουλάχιστον μέχρι τις 6 Απριλίου. Αλλά αυτό θα αποφασιστεί από το πόσο ο καθένας από εμάς θα δείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να μείνει σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments