Ελλάδα

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων
"Βοήθεια στο Σπίτι": Η καθοριστική συμβολή τους στο να γίνεται πράξη το "Μένουμε Σπίτι", αναγνωρίζεται.

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Το δρόμο της επίλυσης παίρνουν αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από επικοινωνία που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Γιάννη Αθανασίου. Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε σημαντικότατη τη συμβολή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην ανακούφιση αδύναμων, αποκλεισμένων και ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά τα αυξημένα λόγω της κρίσης, αιτήματα των εργαζομένων, οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Αθανασίου, μετά από τη συζήτηση που είχαν κατέληξαν στα εξής:

  • Η απόφαση για τη χρηματοδότηση του 2019 (Δ’ δόση) αναρτήθηκε στο ΦΕΚ και προωθείται προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για να γίνει άμεση πληρωμή.
  • Η χρηματοδότηση του 2020 (Α’ δόση) πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Εσωτερικών, και θα προωθηθεί σήμερα στην ΕΕΤΑΑ, ώστε να εκτελεστεί.
  • 5.000 μάσκες και 10.000 γάντια, θα μοιραστούν από σήμερα σε πρώτη φάση, σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη των ατομικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Η προτεραιότητα στις δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες Υγείας κρίνεται αυτονόητη και θα γίνει.
  • Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών θα παρέμβει προς την ΚΕΔΕ σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτίθεται να μοιράσει για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Υπό εξέταση βρίσκεται το αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος, λόγω της επικινδυνότητας του έργου που επιτελούν, με αφορμή την πανδημία.
  • Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Αθανασίου ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμων στο πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, και πως τις διαδικασίες κινεί το ΑΣΕΠ.

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αυτές τις δύσκολες ώρες θα σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments