Πως Να

Πως μπορώ να πάω στην εργασία μου

Πως μπορώ να πάω στην εργασία μου
Δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για να πάτε στην εργασία σας μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κορωνοϊός επεκτείνεται στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωράει σε ολοένα και αυστηρότερα μέτρα προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία από το πρωί της Δευτέρας τέθηκε σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον κανείς δε μπορεί να βρίσκεται εκτός σπιτιού χωρίς να έχει την ειδική άδεια.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πάτε στην εργασία σας, θα χρειαστείτε βεβαίωση τύπου Α. Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Οι σχετικές πληροφορίες είναι αναρτημένες στο forma.gov.gr.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο: Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments