Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία επιταχύνεται

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία επιταχύνεται
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η διάδοση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς με τον ΠΟΥ να κρούει το κώδωνα του κινδύνου. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, μαζί με άλλους ειδικούς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με τον ιό.

Στη συνέντευξη Τύπου, έγιναν αναφορές και στα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις όλων των χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 340.000 κρούσματα του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν καταγραφεί και περισσότεροι από 14.700 θάνατοι. Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Τέντρος, η εξάπλωση του κορωνοϊού επιταχύνεται και σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη υπάρχει τουλάχιστον ένα κρούσμα.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής έκανε ειδική αναφορά και στη σημασία της προστασίας του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού, καθώς αν αρρωστήσουν αυτοί οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τη θεραπεία όλων των υπολοίπων, η κατάσταση θα επιδεινωθεί αρκετά. Ταυτόχρονα, ο κ. Τέντρος, τόνισε πως η τηλεργασία και η καραντίνα στο σπίτι είναι αμυντικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία.

Όμως «εμείς πρέπει να περάσουμε στην επίθεση» σημείωσε, ενώ “το να μιλάμε για φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον ιό, αλλά χωρίς να έχουμε αποδείξεις για τη χρήση τους, καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες”. Τέλος, ανακοίνωσε πως θα απευθυνθεί στους ηγέτες του G20 αυτή την εβδομάδα και θα ζητήσει τη διεθνή τους συνεργασία για τη μαζική παραγωγή εξοπλισμού για την ατομική προστασία.

«Ζητώντας από τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και (καθιερώνοντας) άλλα μέτρα φυσικής απόστασης είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού και να εξοικονομήσουμε χρόνο, αλλά αυτά είναι αμυντικά μέτρα που δεν θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε», είπε. «Για να νικήσουμε», τόνισε, «πρέπει να επιτεθούμε στον ιό με επιθετικές και στοχευμένες τακτικές. Πρέπει να ελέγξουμε κάθε ύποπτο κρούσμα, να απομονώσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα και να παρακολουθούμε και να βάζουμε σε καραντίνα κάθε στενή επαφή».

Ο δρ. Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης, ερωτηθείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε πως πιστεύει πως «πολύ σύντομα» θα ληφθεί μια απόφαση για το μέλλον αυτών. «Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) δεν θα προχωρήσουν με τη διεξαγωγή των Αγώνων αν το θεωρήσουν επικίνδυνο για τους αθλητές και τους θεατές» , ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments