Οικονομία

Κορωνοϊός Σταϊκούρας Ecofin: Η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια από την πανδημία

Κορωνοϊός Σταϊκούρας Ecofin: Η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια από την πανδημία
Κορωνοϊός Σταϊκούρας Ecofin: "Έχουμε όλο τον βαθμό ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία" τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κορωνοϊός Σταϊκούρας Ecofin: Την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, συνεδρίασαν οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) για να επικυρώσουν αυτήν την απόφαση. Μετά το Ecofin ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε όλους τους βαθμούς ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«H χώρα μας μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την πανδημία ώστε η ζημία στην οικονομία να είναι αναστρέψιμη ανέφερε και τόνισε πως η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια και με συνοχή από την μεγάλη δοκιμασία», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Μία από τις υποχρεώσεις που θα οφείλουν πλέον να τηρούν οι χώρες είναι να μην ξεπερνά το δημόσιο έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ τους.

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν «τη μέγιστη ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου, κυρίως για να δώσουν οξυγόνο στην Ιταλία. Η φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε επίσης την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 71 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 695. Ενώ τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται στα 358.000 και οι νεκροί στους 15.000. Παράλληλα, στους 17 έχουν αυξηθεί οι νεκροί, αφού τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments