Αθλητισμός

Κορωνοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβάλλεται για το 2021 η διοργάνωση του Τόκιο

Κορωνοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβάλλεται για το 2021 η διοργάνωση του Τόκιο
Κορωνοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ήρθε σε συμφωνία με τη ΔΟΕ για την αναβολή των αγώνων.

Κορωνοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο Σίνζο Άμπε έκανε την πρόταση να μετατεθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021. Οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με  όσα αναφέρει το δίκτυο NHK. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αύριο αναμένεται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το θέμα. Πάντως, για να ληφθεί οριστική απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων χρειάζεται το επίσημο «πράσινο φως» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο μετά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Άλλωστε, χθες, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, είχε αναφέρει ότι «ουσιαστικά η απόφαση αναβολής έχει ήδη ληφθεί», μιλώντας στην εφημερίδα USA Today. «Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα λεπτομέρειες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, αυτά ξέρω», είχε προσθέσει.

«Πρότεινα στον πρόεδρο της ΔΟΕ να αναβάλουμε για έναν χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμφώνησε 100%», τόνισε ο Σίνζο Άμπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments