Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 48 νέα κρούσματα σήμερα – 743 συνολικά – 20 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 48 νέα κρούσματα σήμερα –  743 συνολικά – 20 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 20 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ 48 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 743.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 48  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 743. Επιπλέον, από το σύνολο  45 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους, ενώ κρίσιμη θα είναι αυτή η βδομάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας

Παράλληλα ανέφερε πως για δύο μέρες παρατηρείται μειωμένη καταγραφή νοσούντων και θανάτων στην Ιταλία. Αντίστοιχα, στην Κίνα αρχίζουν και σταματούν οι περιορισμοί. Τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη λέγοντας πως η Νέα Υόρκη αρχίζει να γίνεται σημαντικό κέντρο μετάδοσης του ιού.

Οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν τους 20 στη χώρα μας. Σύμφωνα με πηγές, το 20ο θύμα είναι μία 40χρονη γυναίκα και έχασε τη ζωή της στην Καστοριά.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο σπίτι της, στον οικισμό Κορέσιο Καστοριάς. Όπως είπε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η γυναίκα είχε συμπτώματα και είχε λάβει οδηγίες να παραμείνει στο σπίτι της, ενώ δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου εξέπνευσε και κατόπιν λήφθηκε δείγμα για να εξεταστεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Σαββόπουλος, το δείγμα βγήκε θετικό. Ωστόσο, αναμένονται νέες εξετάσεις για την επιβεβαίωση των αρχικών αποτελεσμάτων.

Τα δύο προηγούμενα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο νοσοκομείο.

Τα δύο προηγούμενα θύματα βρίσκονταν στο «Σωτηρία» και άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στο οποίο και νοσηλευόταν, και έναν 64χρονο που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα. Την Δευτέρα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. 

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 8.000 – 10.000

Αυτό αποτυπώνεται στα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι ειδικοί, όπως ανέφερε χθες και ο κ. Τσιόδρας. Την περασμένη εβδομάδα αυτός ο αριθμός ήταν 2.000-3.000 κρούσματα στην κοινότητα. Συνεπώς τα πραγματικά κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε λίγες ημέρες, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που έχει ο ιός – και κυρίως τη δυναμική που θα είχε αν δεν αναχαιτιζόταν ο κορωνοϊός με τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, από τις 10 Μαρτίου και μετά. «Εάν επιτραπεί στη λοίμωξη να εξαπλωθεί, τότε ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν βαριά θα αυξηθεί σε δραματικά επίπεδα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, εξηγώντας τη σημασία των περιοριστικών μέτρων και γιατί δεν πρέπει να χαλαρώσουν το επόμενο διάστημα. Παρότι είναι νωρίς για να κριθούν τα μέτρα, όπως είπε ο καθηγητής, έκανε μια εκτίμηση ότι «δείχνει να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση, δεν υπάρχει δραματική, επιθετική αύξηση της διασποράς».

«Μακάρι εάν μπορούσαμε να είχαμε ένα μαγικό ραβδί και να «παγώσουμε» σε απόσταση δύο μέτρων τον ένα από τον άλλο για 14 ημέρες δήλωσε χθες ο κ.Τσιόδρας

Τότε θα εξαφανιζόταν ο ιός και θα πέθαινε από όποια επιφάνεια είχε μολύνει. Και μετά τις 14 ημέρες θα βλέπαμε ποιος είχε συμπτώματα και θα τον απομονώναμε»: Αυτή την ιδανική ιατρική «συνταγή» για την εξάλειψη του νέου κορωνοϊού προσθέτοντας φυσικά ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments