Ελλάδα

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: 21 κρούσματα στις πτήσεις από Ισπανία

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: 21 κρούσματα στις πτήσεις από Ισπανία
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: «Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τις πτήσεις από Ισπανία ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: «Προλάβαμε μία υγειονομική βόμβα» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας πως 21 από τους συνολικά 263 πολίτες που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση λειτούργησε με μοντέλα ρίσκου για να καταλήξει στην απόφαση να βάλει σε καραντίνα αυτά τα άτομα.

«Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την βόρεια Ισπανία», είπε και εξήγησε ότι πολλά από τα άτομα που επαναπατρίστηκαν προέρχονταν από την Βαρκελώνη αλλά και άλλες περιοχές στα βόρεια της χώρας της ιβηρικής. Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως στην πτήση από την Βαρκελώνη εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ στην πτήση από την Μαδρίτη οι νοσούντες ήταν επτά, 6 γυναίκες και ένας άνδρας.

Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Στα 743 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν 48 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους 20. Συνολικά νοσηλεύονται 134 άτομα, με 45 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Παράλληλα, 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Ο λοιμωξιολόγος αποκάλυψε πως μια 40χρονη από επαρχιακή πόλη που έμενε σπίτι της διαγνώστηκε μετά θάνατον με τον ιό. «Μου είπαν ότι υπήρχε χρόνιο πρόβλημα υγείας. Θεωρώ ότι για όσους μένουν σπίτι πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με γιατρό έτσι ώστε αν υπάρξει επιδείνωση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Δεν αλλάζει το μήνυμα “μείνε σπίτι” αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση για όσους εμφανίζονται επιδείνωση συμπτωμάτων». Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments