Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ – Κορωνοϊός: Κλειστά την Κυριακή – Σκέψεις για αλλαγή του έκτακτου ωραρίου

Σούπερ μάρκετ – Κορωνοϊός: Κλειστά την Κυριακή – Σκέψεις για αλλαγή του έκτακτου ωραρίου
Σούπερ μάρκετ - Κορωνοϊός: Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σούπερ μάρκετ – Κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε πως την Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση σκέφτεται επίσης και αλλαγές στο έκτακτο ωράριο που έχει εφαρμοστεί αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή (22.03.2020) τα σουπερ μάρκετ λειτούργησαν κανονικά.

Τεράστια ζήτηση σε μάσκες και αντισηπτικά

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Παπαθανάση, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την πολύ μεγάλη ζήτηση σε αντισηπτικά που έχει δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη στην αγορά, που ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Αρχικά όπως είπε, το μέτρο των 2 αντισηπτικών ανά άτομο μπορεί κάπως να εξομαλύνει την κατάσταση, σε συνδυασμό όμως με την παραγωγή αντισηπτικών από την χώρα μας, μιας και εισαγωγή αυτών των προϊόντων δεν γίνεται πλέον.

Η παραγωγή αυτή αναμένεται να αυξήσει τη διάθεση των αντισηπτικών έως και 30 %, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Σχετικά με τις μάσκες, εκεί ο κ. Παπαθανάσης είπε πως γίνονται ακόμα εισαγωγές. Η ζήτηση αναμένεται να αρχίσει να… “ικανοποιείται” κάπως καλύτερα από την άλλη εβδομάδα, κάτι που όπως υποστήριξε έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments