Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Ελλιπής ο ιατρικός εξοπλισμός

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Ελλιπής ο ιατρικός εξοπλισμός
ΗΠΑ κορωνοϊός: O κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, δήλωσε πως υπάρχουνε περίπου 25.665 κρούσματα σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 30.000 αναπνευστήρες.  

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Andrew Cuomo επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να στείλει ό,τι έχει στην «αποθήκη» στη Νέα Υόρκη. Ο Cuomo σημείωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει το υψηλότερο ποσοστό λοιμώξεων από τον νέο κορωνοιό και είναι θέμα χρόνου οι εξάρσεις των κρουσμάτων να μετακινηθούν και σε άλλες πολιτείες. Επιπλέον ο κ. Cuomo σύμφωνα με το δημοσίευμα δήλωσε ότι η μεγαλύτερη κρίσιμη ανάγκη της Νέας Υόρκης είναι οι αναπνευστήρες για τη θεραπεία «ανθρώπων που θα έχουν οξεία ανάγκη» και εκείνων που βρίσκονται υπό αναπνευστική δυσχέρεια από τον κορωνοϊό.

Είπε ότι η πολιτεία έχει προμηθευτεί 7.000, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον άλλους 30.000 και τους χρειάζεται σε 14 ημέρες.

Οι αναπνευστήρες θα «κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου» για κάποιους ασθενείς, δήλωσε ο Cuomo. Ανέφερε ότι η Νέα Υόρκη «αναζητά σε όλη την υδρόγειο» για αναπνευστήες και έχει καταφύγει στην πειραματική διαδικασία όπου χωρίζει τους αεραγωγούς μεταξύ δύο ασθενών επειδή «δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση».

Ο Cuomo είπε χαρακτηριστικά ότι «Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αποκτήσουμε αυτούς τους αναπνευστήρες είναι μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Συνέχισε να επικρίνει τον Πρόεδρο Trump επειδή δεν θέσπισε τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής για να αυξήσει τον αριθμό των αναπνευστήρων που μπορούν να διατεθούν στη Νέα Υόρκη. Το να μην χρησιμοποιηθούν ομοσπονδιακές δυνάμεις για να πάρουν αναπνευστήρες στη Νέα Υόρκη είναι «ανεξήγητο», είπε ο κ. Cuomo

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments