Οικονομία

Κορωνοϊός – επίδομα 800 ευρώ: Νέα λίστα με τους δικαιούχους

Κορωνοϊός – επίδομα 800 ευρώ: Νέα λίστα με τους δικαιούχους
Κορωνοϊός – επίδομα 800 ευρώ: Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και νέα λίστα με τα επαγγέλματα που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Κορωνοϊός – επίδομα 800 ευρώ: Το υπουργείο οικονομικών δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες τους ΚΑΔ που θα λάβουν ενίσχυση αλλά όπως είχε διευκρινιστεί στο πακέτο θα ενταχθούν και άλλοι κλάδοι. Οι παράμετροι για να καθοριστούν οι κλάδοι είναι η πτώση του τζίρου (πχ άνω του 20% ή 30% ο αριθμός των εργαζομένων τους, η δομή κόστους του κάθε κλάδου, και τυχόν καταστροφή αποθεμάτων ή άλλα συμπληρωματικά κριτήρια. Ξεπερνώντας λοιπόν το 1,2 εκατομμύριο οι εργαζόμενοι και τις 600.000 οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τζίρο περί τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στο πακέτο των μέτρων στήριξης τα οποία επεκτείνει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα 800 ευρώ αφορούν κάλυψη εισοδήματος δύο μηνών, δηλαδή Μαρτίου και Απριλίου. Εάν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας παραταθούν και μετά τον Απρίλιο, θα δοθούν και πάλι 400 ευρώ τον μήνα, από τον Μάιο και για κάθε μήνα που τυχόν θα παρατείνονται τα μέτρα. Συγκεκριμένα οι νέοι ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται συγκεντρωτικά στο παρακάτω PDF. kad

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments