Οικονομία

Σταματούν συγκεκριμένες συναλλαγές οι τράπεζες

Σταματούν συγκεκριμένες συναλλαγές οι τράπεζες
Τράπεζες κορωνοϊός: Το πέρασμα του ιού αναδιαμορφώνει και τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τις νέες συνθήκες.

Τράπεζες κορωνοϊός: Η προέλαση του COVID – 19 έχει αλλάξει άρδην τη καθημερινότητα των Ελλήνων. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από χθες έχει περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αφήνουν τα σπίτια τους πραγματοποιώντας τα… ελάχιστα. Όσον αφορά τις τράπεζες, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της έκανε γνωστό το πλάνο που θα τρέξει στα καταστήματα από σήμερα και για το επόμενο διάστημα, το οποίο στόχο έχει την εύρυθμη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Συναλλαγές που δεν θα πραγματοποιούν τράπεζες στα καταστήματα

Για το λόγο αυτό, από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα, με φυσική παρουσία, οι ακόλουθες συναλλαγές.:

  •  Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments