Video

Αίγιο κορωνοϊός: Αγιασμός στην καρότσα με τις ευλογίες Αμβρόσιου

Αίγιο κορωνοϊός: Αγιασμός στην καρότσα με τις ευλογίες Αμβρόσιου
Αίγιο κορωνοϊός: Αγιασμό από την καρότσα αγροτικού οχήματος έκαναν σήμερα ιερείς στο Αίγιο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη διαφορετική αυτή «τελετή» παρέστη και ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αίγιο κορωνοϊός: Η Εκκλησία συμμορφώθηκε με τις εντολές της Πολιτείας και έκλεισε τους Ιερούς Ναούς (πλην για λόγους ατομικής προσευχής και ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων), όμως δεν σταματά να αξιοποιεί το “όπλο” της δέησης και του αγιασμού, για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία. Στο Αίγιο τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς άφωνοι έμειναν το πρωί της Τρίτης όσοι λιγοστοί περπατούσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πρωί της Τρίτης, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να φέρει τα Άχραντα Πάθη από την Ι.Μ. Ταξιαρχών και τη χείρα του Αγίου Χαραλάμπους από το Μέγα Σπήλαιο, για μια λιτάνευση μέσα στο Αίγιο, χωρίς πιστούς. Για το λόγο αυτό επιστράτευσε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και δύο ιερείς, που ράντισαν με αγιασμό κεντρικές οδούς της πόλης του Αιγίου και κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου εψάλη Παράκληση. Το αγροτικό αυτοκίνητο συνόδευαν με τα δικά τους οχήματα τόσο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, όσο και ο πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Από την Ιερά Μητρόπολη διευκρινίστηκε σύμφωνα με το filodimos.gr, πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχε ληφθεί και σχετική άδεια από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου.

Gepostet von Διαμαντής Κουτσουμπής am Dienstag, 24. März 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments