Ελλάδα

Εθνικός Ύμνος 25η Μαρτίου: Φέτος ακούστηκε πιο δυνατά από ποτέ

Εθνικός Ύμνος 25η Μαρτίου: Φέτος ακούστηκε πιο δυνατά από ποτέ
Εθνικός Ύμνος 25η Μαρτίου: Η φετινή χρονιά θα μείνει στη μνήμη όλων ως η πρώτη φορά που δεν έγιναν παρελάσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Εθνικός Ύμνος 25η Μαρτίου: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στην «καρδιά» του κορωνοϊού και όπως ήταν φυσικό, τα περιοριστικά μέτρα ματαίωσαν, μεταξύ άλλων, από την πρώτη στιγμή για λόγους δημόσιας υγείας, τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις. Ωστόσο, οι δήμοι της Αττικής τιμούν την ημέρα, ο κάθε δήμος με τον τρόπο του και εντός των νόμιμων διαδικασιών.

Στη Γλυφάδα, από τις 11 το πρωί έως και τις 12:30, ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε διαδοχικά με ηχητική εγκατάσταση σε κεντρικές πλατείες της πόλης. Οι πλατείες είναι: Καραϊσκάκη – Αγίου Τρύφωνα – Εθνικής Αντιστάσεως – Αγίου Παύλου – Μακεδονίας – Αγίας Τριάδας – Μεθενίτη – Κονίτσης – Παλμύρας – Ξενοφώντος – Αγίου Νικολάου – Εσπερίδων – Νυμφών – Δημαρχείο – Παλαιό Δημαρχείο.

Ντυμένη με μια τεράστια γαλανόλευκη είναι σήμερα το Δημαρχείο και το Παλαιό Δημαρχείο. «Σηκώστε ψηλά τις σημαίες κι ελάτε από τα μπαλκόνια, τα παράθυρα ή την αυλή σας να τραγουδήσουμε δυνατά τον Εθνικό μας Ύμνο», λέει στο κάλεσμά του ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Λίγο πιο νότια, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως «η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει την πατρίδα μας για ακόμα μία φορά σε κατάσταση πολέμου, καθώς δίνουμε τη μάχη απέναντι σε έναν αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό.

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά κρίνεται σημαντική η ανάρτηση του Εθνικού συμβόλου, της ελληνικής Σημαίας, σε όλα τα σημεία της πόλης. Ο σημαιοστολισμός των κεντρικών σημείων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει πραγματοποιηθεί και καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας, με μεγαλύτερη προθυμία από κάθε άλλη χρονιά, να αναρτήσουν τη ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια των σπιτιών τους».

Το παράδειγμα των παραπάνω ακολούθησαν και άλλοι δήμοι τόσο του λεκανοπεδίου της Αττικής όσο και της Επικράτειας. Ο κορωνοϊός μπορεί να διέκοψε… βίαια τις παρελάσεις και τις τιμές, όχι όμως και το φρόνημα των εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν ξεχνούν αυτά που πέρασαν οι πρόγονοι μας για να υπάρχει τώρα ελευθερία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments