Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 22ος νεκρός στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: 22ος νεκρός στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη είναι γεγονός. Στα 22 ανέρχονται πλέον τα θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο άτομα κατέληξαν σήμερα από κορωνοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 22. Ο 22ος νεκρός καταγράφηκε στην Κρήτη και ο 21ος στην Ξάνθη. Κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). O άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου και έδινε μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

O Γερμανός, επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού. Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό.

Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Το πρωί άφησε επίσης την τελευταία του πνοή ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη, το 21ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Πρόκειται για άντρα προχωρημένης ηλικίας από την περιοχή του Δήμου Μύκης. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. “Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Ξάνθης έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια. Όπως είναι λογικό πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments