Αθλητισμός

Μάνατζερ Τσιμίκα: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην κατάσταση που επικρατεί»

Μάνατζερ Τσιμίκα: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην κατάσταση που επικρατεί»
Ο μάνατζερ του Κώστα Τσιμίκα μίλησε με αφορμή το ιταλικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τον μπακ του Ολυμπιακού, ωστόσο τόνισε πως προέχει η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Ο Πασχάλης Τουντούρης ρωτήθηκε από InterDipendenza.net για τα σενάρια που κυκλοφορούν για το μέλλον του 24χρονου άσου, που ακούγεται για Νάπολι και Ίντερ και ανέφερε: «Δυστυχώς για εσάς, αυτήν τη στιγμή δεν έχω να πω κάτι. Είμαστε αφοσιωμένοι στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στα μέτρα της Κυβέρνησης και πως θα βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Ελπίζουμε όλες οι διοργανώσεις να αρχίσουν ξανά το συντομότερο δυνατό. Ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες».

Ποιος είναι ο Κώστας Τσιμίκας

Τη σεζόν 1996-1997 ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κατακτά τον τίτλο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από δέκα χρόνια «λήθης». Σε ταυτόχρονη τροχιά, ο Κώστας Τσιμίκας είναι μόλις ενός ετών και το άστρο ενός ανερχόμενου μπακ-χαφ έχει αρχίσει μόλις να ανατέλλει. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τις Σέρρες στο αίμα του κυλούν ποδοσφαιρικά γονίδια, καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός του Στέργιος αγωνίζεται με την φανέλα του Πανσερραϊκού. Το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε από τον Λευκώνα Σερρών, ενώ σε ηλικία 14 ετών αγωνίστηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το εισιτήριο ωστόσο για την χώρα των θαυμάτων της στρογγυλής θεάς το έλαβε ένα χρόνο αργότερα, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό. Σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην πρώτη ομάδα των Σερρών πραγματοποιώντας 20 συμμετοχές, ενώ τη σεζόν 2013-14, σημείωσε και 5 γκολ στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Την 1η Ιανουαρίου 2014, με εισήγηση Γρηγόρη Γεωργάτου, το 17χρονο τότε πουλέν του βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη για να περάσει δοκιμαστικό για τους ερυθρόλευκους. Ο Μίτσελ πίστεψε από τις πρώτη στιγμή στις ικανότητες του Τσιμίκα και αποφάσισε να τον συμπεριλάβει για πρώτη φορά με την αποστολή της πρώτης ομάδας για το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ήταν πλέον ζήτημα χρόνου.

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν εκείνος που τον εμπιστεύτηκε δίνοντάς του την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση του ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο. Έτσι του δόθηκε χρόνος συμμετοχής στα παιχνίδια κόντρα σε Καλλονή, Βέροια και Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Και σε εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν, ο Τσιμίκας πανηγύρισε και το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον πειραϊκό σύλλογο. Τον Απρίλιο του 2018 ο Πορτογάλος τεχνικός Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έχοντας ως αποστολή του «ξεψαχνίσει» το διαθέσιμο ρόστερ. Στη θέση για το αριστερό άκρο ωστόσο, στο χαρτί για τις μεταγραφές η θέση είναι ήδη πιασμένη με το όνομα του Κώστα Τσιμίκα να είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.

Τον Ιανουάριο του 2017 είχε φτάσει η στιγμή όπου το νεαρό αγόρι από τις Σέρρες έπρεπε να «ανδρωθεί». Έτσι δόθηκε δανεικός από τους Πειραιώτες στη δανέζικη Έσμπιεργκ με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 13 φορές και σκόραρε 2 γκολ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου επέστρεψε στον Ολυμπιακό και δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην ολλανδική Βίλεμ. Ο Μάρτης του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη του, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίο ταλέντο ξεπερνώντας μεταξύ άλλων στη σχετική λίστα και τον νεαρό Ολλανδό Τζάστιν Κλάιφερτ. Ποιος φίλος της Βίλεμ άλλωστε θα λησμονήσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Ουτρέχτη την τελευταία ημέρα του Μάρτη όταν σημείωσε ένα εντυπωσιακό τέρμα με γυριστό σουτ ισοφαρίζοντας σε 2-2, με τον γκολκίπερ της Ουτρέχτης να ψάχνει ακόμα πως τον «κρέμασε» εκείνο το βράδυ.

«Είναι έτοιμος, έρχεται και παίζει» είχε τονίσει σε όλους στο προπονητικό κέντρο ο Μαρτίνς. Μετά από μια απίθανη χρονιά στην Ολλανδία ο Τσιμίκας επιστρέφει στα γνωστά του λημέρια στο Ρέντη. Ο Κώστας Τσιμίκας δεν είναι πια το άγουρο αγόρι από τον Πανσερραϊκό, αλλά ένας ολοκληρωμένος μπακ που ήρθε για να μείνει με την φανέλα του βασικού. Πλέον, έτοιμος σε όλους τους τομείς μπορεί να προσφέρει στους ερυθρόλευκους τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τις κούρσες και τις σέντρες που βγάζει. Ήδη τα μεγαλύτερα club της Ευρώπης τον έχουν στη λίστα τους και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments