Ελλάδα

Κορωνοϊός καραντίνα Ελλάδα: 5.824 άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός καραντίνα Ελλάδα: 5.824 άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό σε όλη τη χώρα
Κορωνοϊός καραντίνα Ελλάδα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι 5.824 πολίτες τέθηκαν σε καραντίνα ως δυνητικοί φορείς του ιού, πως κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό.

Κορωνοϊός καραντίνα Ελλάδα: Στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για τον φονικό ιό στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το λόγο έπειτα από τον Σωτήρη Τσιόδρα για να ενημερώσει πως 5.824 πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα στην χώρα μας ως δυνητικοί φορείς κορωνοϊού, ενώ υποστήριξε πως «κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για συμπολίτες μας, επαφές ή συνταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού που έχουν βρεθεί θετικοί κατά τη διενέργεια 1.116 ελέγχων.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, πράγματι μένουν σπίτι τους.

Όπως τόνισε, από την εμπειρία εμπειρία των πρώτων ημερών από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα λήψης τους και επιδεικνύει ψυχραιμία και ωριμότητα. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα SMS στο 13303 είναι χωρίς χρέωση και δεν αποθηκεύονται προσωπικά στοιχεία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στην πλατφόρμα gov.gr που βρίσκεται σε λειτουργία και τόνισε πως μέσω αυτής ενισχύεται η προσπάθεια της εθελοντικής προσφοράς. Ανέφερε πως ενισχύεται η διάθεση εθελοντικής προσφοράς, με 8.785 πολίτες να έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντών, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έχουν γίνει 1.116 έλεγχοι σε πολίτες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορωναϊός δεν κάνει εξαιρέσεις» και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play