Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: «Τι θα έκανα αν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ…»

Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: «Τι θα έκανα αν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ…»
Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Ο ιδρυτής της Microsoft έσπευσε να σχολιάσει για το τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ περί ανοίγματος των επιχειρήσεων μέχρι το Πάσχα.

Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Έπειτα από την ανακοίνωση του Ντόναλντ  Τραμπ περί ανοίγματος των επιχειρήσεων μέχρι το Πάσχα, ο ιδρυτής της Microsoft έσπευσε να κάνει το δικό του σχόλιο και συγκεκριμένα τι θα έκανε εάν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μεριμνούσε για τη δημόσια υγεία των πολιτών θέτοντας τους σε καραντίνα με σκοπό να καταπιέσει την καμπύλη εξάπλωσης των κρουσμάτων.

«Το μήνυμά (που θα έστελνε) είναι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να απομονωθούμε και αυτό είναι κάτι που θα διαρκέσει για ένα διάστημα χρόνου» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του στο TED Talks. «Στην περίπτωση της Κίνας, πήρε 6 εβδομάδες, επομένως θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για ένα τέτοιο σενάριο με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε ο Γκέιτς. Επιπλέον συνέχισε πως «αν επιβληθεί καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, μέσα σε 20 ημέρες θα δούμε τα νούμερα των νέων περιστατικών κορωνοϊού να αλλάζουν πραγματικά προς τα κάτω (…) και αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Σε Tweet ο Τραμπ έγραψε πως οι ΗΠΑ θα ανοίξουν σύντομα τις επιχειρήσεις τους, πολύ πιο σύντομα από τους τρεις με τέσσερις μήνες που προτείνεται

Αξιωματούχοι της Υγείας αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα του Τραμπ είναι πολύ σύντομο και άμα ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σαν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπίλ Γκέιτς  έκανε λόγο και για τη δυσκολία ενός τέτοιου καθεστώς καραντίνας, τονίζοντας ότι χρειάζονται «καθαρά μηνύματα».

Σύμφωνα με το New York Times, μέχρι σήμερα περίπου 179 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κληθεί να τεθούν σε καραντίνα μέσα στα σπίτια τους.  Ο Μπίλ Γκέιτς λόγω του ιδρύματος (Bill & Melinda Gates Foundation) που κατέχει με τη γυναίκα του Μελίντα, έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, όπως κρούσματα HIV και πολυομελίτιδας.

Σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ανθρώπινη υγεία και όχι στα χρήματα υπογραμμίζει ο Μπιλ Γκέιτς

«Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι οι οικονομικές επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά στην οικονομία. Αλλά τα χρήματα, είναι κάτι το οποίο κερδίζεται ξανά σε αντίθεση με τις ανθρώπινες ζωές. Έτσι, καλύτερα να σφυροκοπείται η οικονομία με σκοπό να μειωθούν οι συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές» κατέληξε ο Γκέιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments