Αθλητισμός

Νούρι Άγιαξ: Συγκλονίζει ο αδερφός του – “Μετά από 2,5 χρόνια κουνάει τα φρύδια του”

Νούρι Άγιαξ: Συγκλονίζει ο αδερφός του – “Μετά από 2,5 χρόνια κουνάει τα φρύδια του”
Νούρι Άγιαξ: Σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος ο αδερφός του Αμπντελχάκ Νουρί, Αμπντεραχίμ, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην τωρινή κατάσταση της υγείας του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Αίαντα.

Νούρι Άγιαξ: Ήταν 8 Ιουλίου 2017 όταν ο Άγιαξ τέθηκε αντιμέτωπος με την Βέρντερ Βρέμης σε φιλικό προετοιμασία. Στη σύνθεση του Αίαντα βρισκόταν και ο ταλαντούχος Αμπντελχάκ Νούρι, ωστόσο εκείνο το απόγευμα έμελλε να σημαδεύψει όχι μόνο τη καριέρα του αλλά και τη μετέπειτα ζωή του. Ο νεαρός κατά τη διάρκεια του αγώνα κατέρρευσε στο γήπεδο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Ίνσμπουργκ. Εκεί παρέμεινε στην εντατική με τον ολλανδικό σύλλογο να ανακοινώνει λίγες ημέρες αργότερα πως ο παίκτης έχει υποστεί σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Για όλα αυτά μίλησε σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης ο αδερφός του, Αμπντεραχίμ τονίζοντας πως μετά από 2,5 χρόνια δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ο Νούρι αντιδρά ελάχιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. “Κοιμάται, τρώει, αλλά πάντα στο κρεβάτι. Σε καλές στιγμές υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας. Τότε κουνάει τα φρύδια του. Απλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Τώρα που βρίσκεται στο σπίτι, είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τότε που ήταν στο νοσοκομείο. Το καταλαβαίνει πως είναι στο σπίτι, σε γνώριμο περιβάλλον, με την οικογένειά του”.

Ο Νουρί ζει σε ένα ειδικό σπίτι, κοντά σε αυτό των γονιών του και υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα του, 24 ώρες το 24ωρο. “Δεν συμπεριφερόμαστε λες και είναι άρρωστος. Του μιλάμε και βλέπουμε μαζί ποδόσφαιρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι του αρέσει. Μερικές φορές χαμογελάει. Είναι καλό για εμάς”.

Παρών στην εκπομπή ήταν και ο πατέρας του άτυχου ποδοσφαιριστή, Μοχαμέντ. Όταν ο παρουσιαστής Ματάις βαν Νόικερκ, τον ρώτησε αν ο γιος του θα γίνει καλά, τον πήραν τα δάκρυα: “Πιστεύουμε σε ένα θαύμα. Είναι σκληρό για εμάς, αλλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments