Ελλάδα

Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: Συνεχίζει την μάχη με τον ιό

Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: Συνεχίζει την μάχη με τον ιό
Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: Ο αρθρογράφος Αθανάσιος Έλλις έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο για την απουσία του από την εφημερίδα, τονίζοντας ότι είναι εμφανής.

Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: Με τον τίτλο «Αλέξη Παπαχελά σε περιμένουμε» ο αρθρογράφος της Καθημερινής έγραψε ένα κείμενο για την απουσία του Αλέξη Παπαχελά, του διευθυντή της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και το είχε ανακοινώσει ο ίδιος με μήνυμά του. Στο άρθρο του ο κ. Έλλις αναφέρει: » Στην αρχή ήταν κάτι μακρινό. Ένας ιός που δεν γνωρίζαμε.

Η εξάπλωση ραγδαία. Εκατομμύρια Κινέζοι μπήκαν σε καραντίνα. Μετά, εμφανίσθηκε στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, σε άλλες χώρες. Έφθασε και στην Ελλάδα. Για τους περισσότερους ήταν απλώς αριθμοί. Αφορούσαν κρούσματα, στενές επαφές, ομάδες υψηλού κινδύνου. Ακολούθησαν οι νοσηλευόμενοι, και, αργότερα, δυστυχώς, οι έστω και λίγοι θάνατοι, κυρίως ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας.

Κάποια στιγμή είχαμε κρούσμα και στην «Καθημερινή». Στην ιστοσελίδα. Η άγνωστη απειλή μάς χτύπησε την πόρτα. Η ανησυχία αυξήθηκε. Η ιδιοκτησία πρόσφερε τη δυνατότητα εξετάσεων και οι περισσότεροι την αξιοποίησαν. Η συντριπτική πλειονότητα, σχεδόν όλοι, ήταν αρνητικοί. Ο διευθυντής, Αλέξης Παπαχελάς, διαγνώσθηκε με τον ιό.

Είχε ήδη σχεδιασθεί η εξ αποστάσεως λειτουργία της εφημερίδας. Είχαν γίνει οι προετοιμασίες. Τηρουμένων των αναλογιών, όλα λειτούργησαν σωστά. Η εφημερίδα, στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της, εκδίδεται αποτελεσματικά και με επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Τα φύλλα τυπώνονται και διανέμονται. Η ιστοσελίδα σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις, όπως και η αγγλόφωνη, πηγή ενημέρωσης όχι μόνο των ξένων που διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά και πολλών χιλιάδων από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τη χώρα. Η εφημερίδα παραμένει μετριοπαθής και ουσιαστική πηγή ενημέρωσης –σε μια εποχή όπου οργιάζουν τα fake news και η διαστρεβλωτική προβολή ειδήσεων– αλλά και κόμβος κατάθεσης προτάσεων και ανταλλαγής ιδεών από επιστήμονες, Ελληνες και ξένους.

Αλλά η απουσία είναι εμφανής. Οι ιδέες, η ζύμωση, οι συσκέψεις, η κατεύθυνση. Η υπόλοιπη ηγετική ομάδα –διευθυντές σύνταξης, αρχισυντάκτες, υπεύθυνοι τμημάτων– όπως, φυσικά, και όλοι οι συντάκτες, αρθρογράφοι, σκιτσογράφοι, υπεύθυνοι ύλης, διορθωτές, σχεδιαστές των σελίδων κ.ά. λειτουργούν επαγγελματικά και υποδειγματικά, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών. Το μόνο που λείπει από τον παραγωγικό ιστό της εφημερίδας είναι ο διευθυντής.

Πριν από λίγες ημέρες ευχαριστούσε τα στελέχη γιατί «τα έδωσαν όλα», τους συνιστούσε ψυχραιμία και τους ζητούσε να σκεφθούν «τι άλλο χρειάζεται για να βγαίνει η εφημερίδα, πρακτικά». Η απάντηση είναι: τίποτα. Eκτός από τον διευθυντή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments