Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 74 νέα κρούσματα σήμερα – 966 συνολικά – 28 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 74 νέα κρούσματα σήμερα – 966 συνολικά – 28 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 28 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 74 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 966.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 74 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 966. Όπως είπε 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωλημένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134.

Ο κ.Τσιόδρας τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά σιγά κάποιοι θα αποκτούν, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς

Η μάχη εναντίον της νόσου  συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Ανακοίνωσε πως αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό. Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

Στους 28 οι νεκροί στη χώρα μας. Τέσσερις συμπολίτες μας τη χθες έχασαν τη ζωή τους μόλις σε λίγες ώρες. Και ένα βρέφος 7,5 μηνών στη Ρόδο θετικό στον ιό

 Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, άλλα ο θάνατος του «παράπεσε» λόγω γραφειοκρατίας. Δηλαδή αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ–ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία σήμερα, Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τον άτυχο άνδρα.

Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου. Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες ανέβηκε 10 φορές και έφτασε από 3,3% σε 31,6% ανά 100.000 άτομα.

«Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τα μέτρα και πόσο θα διαρκέσουν αυτά. Αυτή τη στιγμή η παύση θα ήταν καταστροφική. Όσον αφορά τους υγειονομικούς, θα ελέγχονται. Υπάρχει σκέψη να υπάρξει πρωτόκολλο για την προφύλαξη τους».Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments