Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ήρθαν τα πρώτα rapid test – Σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι δοκιμές

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ήρθαν τα πρώτα rapid test – Σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι δοκιμές
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εδώ και λίγες ώρες βρίσκονται στη χώρα τα πρώτα rapid test τα οποία έχουν για την ώρα δοκιμαστεί από επιστημονικές ομάδες σε Κίνα και Ισπανία.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στην χώρα μας βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα πρώτα rapid test διάγνωσης του φονικού ιού. Όπως αναφέρει το newsit.gr, οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να ωφελήσουν στη προσπάθεια για τη σωτηρία ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια.

Τα rapid test μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί τόσο στην Κίνα όσο και στη Ισπανία. Αρχικά στη Κίνα οι πρώτες εκτιμήσεις από τη χορήγησή τους ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο η χρήση τους μετέπειτα στην Ισπανία φαίνεται πως δεν απέδωσε το ίδιο. Σήμερα όπως αναφέρει το newsit.gr, έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των τεστ, τα οποία θα δοκιμαστούν σε κλινικές συνθήκες σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.Μετά τις κλινικές δοκιμές θα κριθεί η αποτελεσματικότητα τους λένε οι γιατροί ώστε να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μαζικές παραγγελίες.

Την επόμενη εβδομάδα οι γιατροί θα έχουν μια συνολική εικόνα της αποτελεσματικότητας του, σε συμπτωματικούς και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον ιό. Το rapid test είναι εξέταση διαρκεί μόλις ένα λεπτό και γίνεται με μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως. Οι Έλληνες γιατροί περίμεναν ημέρες για τον ερχομό των εν λόγω test ευελπιστώντας πως η εξέταση νοσούντων με αυτή τη μέθοδο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments