Ελλάδα

Κορωνοϊός Καστοριά βρέφος: Θετική στον ιό και η μητέρα του μωρού

Κορωνοϊός Καστοριά βρέφος: Θετική στον ιό και η μητέρα του μωρού
Κορωνοϊός Καστοριά βρέφος: Θετική στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε και η μητέρα του βρέφους που γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Κορωνοϊός Καστοριά βρέφος: Μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με το βρέφος μάλιστα να θηλάζει. Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Ψευτογκάς, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών, «μεταδόσεις ενδομήτριες έχουμε σε άλλους ιούς, ηπατίτιδα C, HIV. H μόλυνση είναι μετά τη γέννηση του παιδιού».

Δεν υπάρχει περίπτωση να κόλλησε στη μήτρα, σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο prlogos.

Σημειώνεται, πως το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και δεν νοσηλεύτηκε καθόλου. Απλά έμεινε μόνο δύο μέρες, αφού δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επέστρεψε στο σπίτι του στην Καστοριά και εκεί πιθανόν νόσησε. Ήδη έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του με συγγενείς και θα ληφθούν δείγματα από όλους. Η δυτική Μακεδονία είναι βαριά χτυπημένη από την πανδημία καθώς τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 στο νομό και προέρχονται και από δημοτικές ενότητες της Καστοριάς. Μετά την 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών που έφυγε από τη ζωή, τον 19χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ, ακολούθησε και ένας 44χρονος άνδρας που επίσης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ώστε να προμηθεύσει τόσο το Νοσοκομείο όσο και το ΕΚΑΒ της πόλης. Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ζητά από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση της η περιφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι: «οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας». Αναφέρεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments