Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Αρχίζουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ποια είναι η προθεσμία.

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι αιτήσεις – δηλώσεις για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30 Μαρτίου 2020 έως 9 Απριλίου 2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου, υπεγράφησαν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις αιτήσεις – δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις – δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30 Μαρτίου 2020 έως 9 Απριλίου 2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Όπως προκύπτει από το υπουργείο Παιδείας, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιδίωξη παραμένει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Νίκη Κεραμέως: Θα κάνω τα πάντα για να μην γίνουν Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και να μην γίνουν οι Πανελλήνιες το Σεπτέμβριο», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες στον ΣΚΑΪ 100,3, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διατυπώνοντας παράλληλα την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία. Η κ. Κεραμέως εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν τον Ιούνιο και στην χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο.

Όσον αφορά την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, η υπουργός Παιδείας, επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα, θα γίνει: Με παράταση του διδακτικού έτους, και, με μείωση της διδακτέας ύλης. Σημείωσε, ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο από τους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments