Διεθνή

Πρόεδρος Ιταλίας – κορωνοϊός: Να παρέμβει η Ευρώπη πριν να είναι αργά

Πρόεδρος Ιταλίας – κορωνοϊός: Να παρέμβει η Ευρώπη πριν να είναι αργά
Πρόεδρος Ιταλίας - κορωνοϊός: Με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα ο Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε από την Ευρώπη να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής και να παρέμβει.

Πρόεδρος Ιταλίας – κορωνοϊός: Την ώρα που οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα έφτασαν τους 919 και συνολικά 9.134 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 86.498 ένα νέο δραματικό τηλεοπτικό διάγγελμα του πρόεδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα έγινε γνωστό μέσω του οποίου ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή του κορωνοϊού.

Ο Ματαρέλα δήλωσε σε όλους τους τόνους πως η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, πριν να είναι αργά.

Ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενώ ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν το έπραξε, ακόμη, το συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένουμε να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο, τις επόμενες ημέρες. Απαιτούνται νέες κοινές πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας παλαιά πρότυπα, τα οποία είναι έξω από την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ήπειρός μας. Ελπίζω όλοι να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνον από τις αξίες της Ένωσης, αλλά αποτελεί και κοινό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments