Ελλάδα

Αλλαγή ώρας Μάρτιος 2020: Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή

Αλλαγή ώρας Μάρτιος 2020: Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή
Αλλαγή ώρας Μάρτιος 2020: Λίγες ώρες απέμειναν μόνο για την αλλαγή της ώρας, όπου πρέπει όλοι να αλλάξουμε σωστά τους δείκτες των ρολογιών μας.

Αλλαγή ώρας Μάρτιος 2020: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αλλαγή της ώρας αποτελεί καθιερωμένη διαδικασία. Όπως μπορεί να θυμόμαστε από παλαιότερες χρονιές η αλλαγή της χημερινής ώρας σε θερινή γινόταν την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι αύριο 29 Μαρτίου 2020, θα είμαστε σε ετοιμότητα να αλλάξουμε τα ρολόγια μας και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής να βάλουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά.

Πότε είναι η επόμενη αλλαγή ώρας  – Θα υπάρξει  επόμενη αλλαγή της ώρας;

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως και τον Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 όμως, και συγκεκριμένα μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης. Στη χώρα μας εφαρμόστηκε λοιπόν από το 1975.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments