Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα σήμερα – 1.061 συνολικά – 32 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα σήμερα – 1.061 συνολικά – 32 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 32 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 95 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 1.061.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται με αστραπιαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 95 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.061. Όπως είπε 69 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα (25 άνδρες, 7 γυναίκες) στη χώρα μας.

Η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 73 έτη. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί συνολικά 14.363 διαγνωστικά τεστ, ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο 29ος άνθρωπος που γνωστοποιήθηκε κατέληξε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 89 χρόνων από την Καστοριά. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, ο άνδρας έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, συγκεκριμένα ήταν νεφροπαθής και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση. Είναι το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού στην πόλη της Καστοριάς. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης στον ΣΚΑΪ υπάρχουν 25 συμπολίτες του σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και 14 σε νοσοκομείο της Καστοριάς.

Οι κυριότερες δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα:

  • Εγκρίναμε νέα έκδοση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Θα ανανεώνεται με βάση τα διεθνή δεδομένα.
  •  Θέλω να κάνω ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, στους τραυματιοφορείς, τις καθαρίστριες, το διοικητικό προσωπικό, που έχουν υπερβάλει εαυτούς.
  • Η κοινωνική απόσταση, η αποστασιοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνει μοναξιά [ενν. αυτή την περίοδο].
  • Η καρδιοτοξικότητα του νέου ιού φαίνεται πως ισχύει. Δεν είναι γνωστό με ποιον τρόπο ο ιός είναι καρδιοτοξικός. Θα δώσουμε κάποιο φάρμακο που δοκιμάζεται και αλλού και ελπίζουμε να αποτρέψει επιπλοκές.
  • Για τις εγκύους: Για τις εγκύους συστήνεται ειδική παρακολούθηση και φάρμακα μόνο αν υπάρξουν επιπλοκές. Βασικό είναι ότι τα παιδιά που γεννιούνται, με βάση τα περιστατικά που γνωρίζουμε, δεν πεθαίνουν.
  • Είμαστε [ενν. η Ελλάδα] στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο τύπου Ιταλίας δεν ακολουθείται. Οι ακριβείς εκτιμήσεις για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα θα γίνουν αργότερα. Σήμερα έχουμε και διαγνώσεις μέσω τεστ για ανθρώπους με ήπια συμπτώματα και δεν μπορούμε να έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις διασποράς.
  • Δεν έχουμε παραβιάσεις καραντίνας. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται αντιληπτό στη συνείδηση του μέσου πολίτη που έχει κληθεί σε καραντίνα, η σημαντικότητα του να μείνει σπίτι. Αν αψηφήσουμε τον εχθρό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Χαλάρωση των μέτρων θα οδηγήσει σε επανάκαμψη του ιού με σφοδρότητα. Πρέπει να είναι σε όλους αντιληπτό ότι όσο ο ιός είναι εδώ υπάρχει απειλή. Στην Ιταλία αυτό δεν έγινε αντιληπτό και αυτό πληρώνουν και το ίδιο βλέπω και σε πολλές περιοχές στις ΗΠΑ.
  • Φαίνεται ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει και μετά την ίαση. Παρόλ’αυτά πλέον δίνεται σαν οδηγία από τους διεθνείς οργανισμούς να φεύγουν οι ασθενείς από το νοσοκομείο μετά από επτά μέρες, τηρώντας κάποιες οδηγίες υγιεινής.

Η ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments