Ελλάδα

Άυλη συνταγογράφηση: Ανέβηκε η πλατφόρμα στο gov.gr

Άυλη συνταγογράφηση: Ανέβηκε η πλατφόρμα στο gov.gr
Άυλη συνταγογράφηση: Η πλατφόρμα ονομάζεται ehealth.gov.gr.

Άυλη συνταγογράφηση: Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως ανέβηκε η πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης στο gov.gr.

Η αίτηση θα γίνεται στην πλατφόρμα και κατόπιν πιστοποίησης, ο ασθενής θα λαμβάνει από τον γιατρό email ή sms και με αυτό, θα εκτελείται στο φαρμακείο η συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής του πολίτη εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του.

Θα αφορά τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες και η πλατφόρμα λέγεται ehealth.gov.gr. Για την εκτέλεση άυλης συνταγής μέσω του ΑΜΚΑ του πολίτη, ο φαρμακοποιός πρέπει να εισάγει στο σύστημα τον κωδικό (one time password) που θα λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το οποίο θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στον φαρμακοποιό. Μόλις ο φαρμακοποιός εισάγει τον κωδικό στο σύστημα, μπορεί να ανακτήσει και να εκτελέσει τη συνταγή.

Πριν λίγες μέρες αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να παραμείνουμε σπίτι και να εξυπηρετούμαστε απ’ αυτό για μια σειρά από υποθέσεις που μέχρι πρότινος έπρεπε να δίνουμε το παρών στα γκισέ του Δημοσίου, ο κ. Πιερρακάκης είχε πει ότι «επί τούτου φτιάξαμε το gov.gr. Μαζεύτηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Προσθέσαμε μάλιστα τις δύο πιο δημοφιλείς, εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση. Γίνεται από το σπίτι και έρχεται στο κινητό μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments